Bulvárológia

Blogunkban a bulvárhíreket szeretnénk megvitatni, mégpedig olyan szempontból, mi a bulvárhírek mélyebb tartalma, mit is üzennek ezek az embereknek, mire akarják őket rávenni, hogyan is kell helyesen értelmezni. Kiindulópontunk, hogy ami széleskörű érdeklődést vált ki, az nem lehet hülyeség, nem lehet érdektelen ostobaság. A tömegnek mindig igaza van, csak rá kell jönnünk, milyen szempontból.

Friss topikok

  • Bulvárboy: Fáj vagy nem fáj, sajnos nevetségessé válik, mert az mindig nevetséges, amikor valaki magától lesz... (2008.04.08. 07:49) Miért jók a blogok? (miért is?)

Linkblog

Nervozikus olaszok

2008.03.26. 21:20 | Május35 | Szólj hozzá!

Velvet hír (http://velvet.hu/poronty/2008/03/26/anorexiatol_ovnak_az_olasz_tiniket/ ) és a Tv hiradó is foglalkozott vele: az olaszok megpróbálnak tenni valamit az anorexia ellen. Szokás szerint megint kizárólag a nőkre fogják az egészet: az óriásplakátok egy koncentrációs táborlakó méretűre fogyott modellt ábrázolnak, és D. Tóth Kriszta kommentárja szerint az olaszok ezzel és a butikokban árult ruhák átszámozásával (???) próbálják meggyőzni a a nyilván a fogyókúra miatt - vagy genetikusan?- IQ csökkent lányokat, hagyjanak fel a soványság kultusszal. Mintha másoknak ebben semmi szerepe nem lenne. De ami tényleg meglepett az az, hogy mindez szerepel a TV hiradóban. A BBC online címlapján számos más fontos nemzetközi hír olvasható (pl. hogy az EU a fóka vadászat betiltását kezdeményezi), miért pont ezt választották be a magyar TV 1 Hiradójában? Ha az általam különben nagyon támogatott feminista hatalom átvételről lenne szó, akkor aligha így kommentálták volna. Tehát? Beírhatja majd ezt valaki egy EU jelentésebe az általa finanszírozott anorexia ellenes propagandának? Vagy még csontsoványan is szexi egy nő és a szexi nők jobban "eladják" a Hiradót- vagyis ujrateremetjük a soványság kultuszt miközben megvetően leszóljuk? Vagy így pettyet húsosabb szexi modelleket lehet mutogatni ezen apropóból, mely szintén emeli a nézettséget? Vagy - még rosszabb- ezzel most egy időre kollektívan letudtuk az anorexiával való foglalkozás problémáját?

Címkék: feminista anorexia

A bejegyzés trackback címe:

https://bulvarologia.blog.hu/api/trackback/id/tr20398237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása