Bulvárológia

Blogunkban a bulvárhíreket szeretnénk megvitatni, mégpedig olyan szempontból, mi a bulvárhírek mélyebb tartalma, mit is üzennek ezek az embereknek, mire akarják őket rávenni, hogyan is kell helyesen értelmezni. Kiindulópontunk, hogy ami széleskörű érdeklődést vált ki, az nem lehet hülyeség, nem lehet érdektelen ostobaság. A tömegnek mindig igaza van, csak rá kell jönnünk, milyen szempontból.

Friss topikok

  • Bulvárboy: Fáj vagy nem fáj, sajnos nevetségessé válik, mert az mindig nevetséges, amikor valaki magától lesz... (2008.04.08. 07:49) Miért jók a blogok? (miért is?)

Linkblog

Miért jók a blogok? (miért is?)

2008.03.29. 16:03 | statisztikus | 2 komment

Szóval miért jó blogot írni? Ahelyett, hogy az ember a barátjának négyszemközt egy kávéházban elmondaná milyen hülységeket irogat, így ország-világ előtt megteheti, hogy mindenki olvassa. Szóval nézzük is, miért jók az anorexiás hírek a híradóban. Ne feledjük minden bulvárhír jó, csak rá kell jönnünk, miért. Előző hozzászóló barátném eléggé képzett feminista, így tisztában van azzal, a nők csesztetése a férfiak hatalmi pozíciójának egy fontos jele. MIután a nő a férfiak tulajdona, és hatalmának az oldalán feszítő szép nő egy fontos jelképe, természetes az anorexia elleni küzdelem. Ez olyan, mintha a malacokat tenyésztő gazdának csupa sovány malaca lenne, micsoda rossz reklámja ez a malacgazdálkodásnak? A malacgazda a szép, kövér disznókra büszke.

Ugyanígy hogy néz ki, ha a teremtés koronájának fontos mellékalakja a nő egy iszonyú csontkollekció? Ráadásul, ami különösen bosszantó, az az, hogy a nő ezt lázadásként éli meg. Míg malacok nem szoktak éhségsztrájkot folytatni, addig manökenjeink önként fogyasztják magukat, természetesen a férfi uralom elleni tiltakozásként, mégha ezzel nem is mindegyikük van tisztában. Így ezt tényleg lehet a feminiznus egy fontos eszközeként tekinteni.

Nos, miért is kell ezt a híradóba rakni? Azért, hogy rámutassunk, a hatalom elleni lázadás önmaga paródiája is lehet, ha helytelen eszközöket választunk. Hiszen a nő egyik legfontosabb fegyvere a szépsége, lázadásával éppen ettől fosztja meg magát, ily módon nevetségessé válva. Mintha a katona azzal lázadna (amire persze van példa, de ugyanilyen esztelenség), hogy eldobja a csatatéren a kardját, hadd mészárolja le az ellenség, hátha ezzel rájön, milyen véres, ostoba dolog a háború. Nőtársaim, lázadjunk, de ne esztelen módon, erre hívja fel a figyelmet mindannyiunk D. Tóth Krisztája.  

A bejegyzés trackback címe:

https://bulvarologia.blog.hu/api/trackback/id/tr65402023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Május35 2008.04.07. 22:06:31

Miért válik egy nő nevetságessé ha megfosztja magát (vagy megfosztja valaki más) a szépségétől? ez fááááj...

Bulvárboy · http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/402023 2008.04.08. 07:49:30

Fáj vagy nem fáj, sajnos nevetségessé válik, mert az mindig nevetséges, amikor valaki magától lesz hülye (tragikus is, de ilyen a tömeg). Ahogy nevetséges egy páva, ha a saját farktollait tépdesi, vagy a macska, amikor a saját farkát kergeti.) Épp ez a tragikum a dologban, nem tudjuk igazán sajnálni, pedig megérdemelné.
süti beállítások módosítása